Monday, December 28, 2009

The Same Rule

Today, I had one more gift to buy : a copy of ‘Fight Club’. I asked a person working at Best Buy if they had any in stock. The man wouldn’t sell me the last copy because I had broken the first two rules. FML

Tuesday, December 15, 2009

ROFL

Today, I was texting my friend. He has a history of depression, which we were talking about, and somehow, he turned the conversation to : “If we ever broke up, I would kill myself.” I didn’t even know we were even going out. FML

Sunday, December 6, 2009

LMAO

Today, my girlfriend of two months broke up with me because she said I remind her too much of her first boyfriend and it creeps her out. I’ve checked with all of her friends and family. I AM HER FIRST boyfriend. FML

Thursday, September 17, 2009

-

Im asking you, to say my last goodbye.
The love we knew, aint worth another try.

Monday, August 31, 2009

Dear Isaac the greatest jerk.

Where hv you been? I miss you man. Sorry for not picking up last night phone was in silent mode. Me was outta credit to catch you back. Call me, anytime soon. When are you coming back to Malaysia? Enough with Indonesia. Its been quite a long time since we last met. Almost two months I guess? Online la you jerk. SKYPE! Will be waiting. Goodbye brother. Xx

Tuesday, August 25, 2009

yelah m*. malas nak layan you m*. budak budak jakun tengok internet. babi macam monyet sudah. weh kanye west was hot. kfc bukak puasa ape enh? ada juh juh juhhh. ayam ar.nandos. puttt. ape die nak buat *listening thinking of you katy perry ko dengki gile.ko memang dengki gile kan. ko jangan nak funny sangat weh sumpah weh ko bising lagih sekali ko cabut rambut ko sampai botak ape you buat pasang lah tadi hihhhhh.

Thursday, July 30, 2009

Top 10 WORST TANS (as voted)

There is no denying that celebrities love being tanned. And who can blame them. It's definitely smoking hot. So whats the problem?


Well people, when a tan job is botched, it can be particularly embarrassing for all concerned. Check out these top 10 worst tans.



Number 10 : Posh Spice
Im sure you're SPICE-y enough now.



Number 9 : Donald Trump
Fake tan job? You're certainly great in making money and investment, but this is something that you shouldnt be wasting on.



Number 8 : Simon Cowell
How's the feeling of being criticised? I guess its karma. But hey. You know I love you XXX.



Number 7 : Janice Dickinson
Lose that big smile. You aint winning anybody's heart.



Number 6 : Xtina Aguilera
Xtina's own husband has spoken out and said she uses too much fake tan. Personally, I can't really see what he's talking about?



Number 5 : Lilo
Lilo had released her own brand of fake tan. No idea bout you, but after seeing this, Im pretty keen to go and get some!



Number 4 : Kourtney Kardashian
Sexy wannabe? She should have learn more from Kim.



Number 3 : Donatella Versace
Err . . Oh nice bikini.



Number 2 : Katie Price
People with sensitive retinas may wish to look away ; the light could burn your eyes.



Number 1 : Tara Reid
What's a 'WORST LIST' without featuring our old friend Tara? Well, congrats for kicking off the list.



Ibu dan sepuluh anaknya

Malam itu kulihat ibu membuka penutup tin yg diletakkan di penjuru rumah. Ibu mengocang-goncang dan meraup butiran beras di dalam tin itu. Hanya ada dua tin susu sahaja yang berbaki. Beras sudah habis rupanya. Pada siapa hendak ibu mengadu? . . Ayah? Aku tahu, ibu tidak mahu memikirkan perkara itu.
Ibu mengerling ke arah kami yang masih belum makan. Kuperhatikan ibu mengambil sedikit beras dari dalam tin susu itu, kemudian dimasukkannya ke dalam periuk. Air dituang sehingga penuh. Setelah hampir setengah jam , ibu masukkan ke dalam sepuluh buah pinggan yg sudah tersedia.
Bubur nasi itu berasap. Seorang demi seorang anaknya dipanggil sehinggalah adik kami yang paling bongsu. Makanlah kami sepuluh beradik sehingga pingan licin bersih. Malam itu kami tidur dgn nyenyak.
Pagi, kami bangun untuk bersarapan dan aku perhatikan, ibu menyalakan api untuk memasak. Ibu mengambil baki beras di dalam tin susu. Sekali lg ibu membuat bubur yang cair.
Seperti semalam juga, kami menghirup bubur sehingga habis. Bubur itu walaupun cair, kurasakan begitu enak sekali. Kami mengadu tidak cukup tetapi kulihat ibu menyibukkan dirinya membasuh pinggan dan periuk. Ibu seperti tidak mahu melayan permintaan kami.
Tengah hari jua begitu. Bubur nasi yang cair untuk kami sepuluh beradik. Setiap kali waktu makan, aku perhatikan ibu pasti menadah tangan bersyukur anak-anaknya tidak kebuluran. Mungkin ibu bersyukur berkat hari ini kami dapat menyambung nyawa untuk sehari dua lagi. Mungkin juga ibu bersyukur kerana walaupun hidup miskin dan susah, tetapi kami tiada meminta-minta. Kemudian aku lihat ibu berpaling ke belakang.
Masuk hari ketiga, kakak sulung memandang ke arah ibu yang sedang duduk membelakangi kami adik beradik. Tiada aku menyangka, kakak juga perasan ibu akan membelakangi kami sewaktu menikmati bubur cairnya. Yang kedengaran hanya bunyi sudu bersentuhan dgn mangkuk.
Aku tidak tahu kenapa. Adakah ibu mahu makan sendirian dan tidak mahu digangu? Atau ibu tidak sampai hati untuk menatap wajah kami yang sedang kelaparan?
Perlahan-lahan kakak mengengsotkan badan mendekati ibu. Alangkah sedihnya kakak apabila melihat rupa-rupanya ibu hanya melaga-lagakan sudu di dalam mangkuknya yang sebenarnya kosong. Tiada walau sebutir bubur pun di dalam mangkuk ibu.
Kakak segera berbisik kepada kami yang duduk di sekelilingnya. Adik-adik yang lain turut berbisik cerita yang sama sehinggalah kepada yang bongsu. Kami seramai sepuluh beradik kemudian sepakat memberikan sesudu bubur nasi untuk ibu.
Kami sedih. Kami tahu ibu sedang kelaparan, namun ibu tidak mahu memberitahu kami. Ibu berkorban untuk kami. Ibu sengaja melaga-lagakan sudunya dengan mangkuk bagi membohongi kami seolah-olah ibu juga sedang menikmati bubur nasi yang dimasaknya.
Setelah semua menghadiahkan sesudu bubur, kakak mengengsot mendekati ibu lalu menghulurkan semangkuk bubur cair yang kami kongsi tadi.
"Makan lah mak!" kata kakak. Perlahan
ibu berpaling memandang kakak. Tanpa menyentuh mangkuk yang dihulurkan, ibu bingkas bangun lalu terus berlari ke bilik dan menutup pintu. Kami hanya mampu melihat titisan-titisan air mata ibu berciciran di lantai sehingga ke pintu.



. . Seorang ibu mampu menjaga sepuluh orang anak. Tp mampukah sepuluh anak menjaga satu ibu . .

Wednesday, July 29, 2009

Harry Potter vs Transformers

Transformers 2 tak best! I preferred watching Harry Potter instead. Hmph
. .Maybe because I was expecting more for Trnsfmrs 2

Friday, July 17, 2009

WTH !

A week ago ;


Aku : " ManU ManU, woot wooooottt cant wait fr 18th of July ! " *Senyum angau*



Few hours ago ;


A : " Jue jom study BHR? "

Aku : " Wey apa kes weyyy "

A : " Midterm kot ! "

Aku : " Eh. Bila? "

A : " Sabtu ni. "

Aku : " Ala lmbt lg yo chill la bro. "

A : " This Saturday woi bukan next Saturday! "

Aku : " Alaa ni baru Thursday. " *Sengih sengih supaya tak dipaksa study*

A : " Gelut ah kau. "

Aku : " Gelut gelut kepala kemut. "



Few mins ago ;


Di keheningan tengah malam, daku memasang playlist Skillet sambil membalas kesemua sms yg sedari pagi tadi kuabaikan dan duduk di sofa menghadap laptop yang ber-wallpaper-kan ManUtd. Sedang jari jemari tangkas menekan punat telefon bimbit sambil berangan menatap wajah wajah kacak pemain hebat Man United sekalian, daku tiba-tiba menjerit lalu melompat spontan berdiri ternganga.


" Bila midterm BHR? " Daku bermonolog sendirian. Daku pantas menyemak calendar lalu menjerit dalam ke-horror-an yang teramat. " SHITTT ! ASS**** ! YOU MOTHER****** ! DUMB*** ! B*B* ! B**CH! " dan segala perkataan keramat meluncur laju dari bibir dek ke-terkejut-an yang melampau.


AKU TAK DAPAT PERGI TENGOK MAN UTD SABTU NI F*** Y** EXAMMM DAMN !



Subhanallah . .



Here's the link.


The Miraculous Gold Number


Tuesday, June 16, 2009

Hell To Me Drag

DRAG ME TO HELL



Ape konsep wey ini movie. Klakar or scary ? Bagaimanapun tahniah. Brjaya mencipta aura ke-terkejut-an dan brjaya men-terjerit-kan para penonton.

Sunday, May 31, 2009

. . .

. . . Speechless .


You came by with the awkward smile, I just let it passed by.
Seeing you looking back at me and says hello, Im lips locked and
phofh Im the new Ms Hollow .



:/



Home :(

Stuck here in Cyberjaya. Shit wht the hell am I doing here. Makan tido berak makan makan makan berak tido makan berak makan. ZZZZZZ. I should have be back in Penang by 2 days before but then THANKS A LOT TO HOSTEL MANAGEMENT UNIT who gave me a last minute call, AT THE VERY LAST MINUTE, telling me that hostel is not available fr the next sem, or the next 2 sem.

PFFT !
Mati kutu aku terus terkedu! Spanzirrr sungguh mana aku nk cari rumah last min macam ni weyyyyy ni dah cuti sem weyyyy mana ada nya manusia brkeliaran lagi kat mmu tu weyyyy memang tak aa weyyy kelam kabut macam ni weyyy GRRR! Terus Mama call Papa call Syam call and hostel pun sibuk2 call konon nak terangkan keadaan. Ada keretakan la, kena cat baru la bla bla BLAAAAAA OK FINEEE kalau nak tutup hostel pun HANG HABAK MAI LA AWAL AWAAALL ni dah cuti wey hang baru nak kasitau ape kesss weyyy dah la MMU kedekut kasi cuti 2 minggu je wey huh kami disama-taraf kan dengan kanak kanak riang di persekolahan wey.

2 MINGGU ?? Memang tak layan aa.



Maka kini aku harus menunggu dan terus trmenung menanti utk kembali ke Melaka Bandar Brsejarah pada esok hari iaitu Isnin utk brhempas pulas mncari new apartment. Dan setelah selesai segala perkara haram karam ini aku dengan aman bahagia akan menuju pulang ke pangkuan keluarga yg amat merindui daku WAH WAH HO HO HO. Tahniah MMU, kalian memang hebat dalam menggemparkan khalayak. Adios amigos calobetey



Wednesday, May 20, 2009

Its a boy girl thing.

The moment you find someone that makes your heart beat, stop the search and take the risk. Remember that the world is a big place. That if you lose the one you love, you have to search the whole world again.

Be careful in letting go of the things you thought are just nothing. Cause maybe someday you’ll realize that the one you gave away is the very thing you’ve been wishing for to stay.

Sometimes, you just have to forget the rules, follow your heart and see where it takes you. Never apologize for saying what you feel cause that’s like saying sorry for being real. Never regret anything you said or did because at some point, it was what you wanted. True strength is being able to hold it all together when everyone else is expecting you to fall apart.




Tuesday, May 19, 2009

Tampar Anak Garuda

Lama sial tak update blog. Rajin stalk blog orang tapi pemalas post own entry. Entah apa aku buat all this while.

Kebetulan tengah layan blog si gadis cilik brnama Zay, alang2 layan la benda alah TAG dia.




1. The person who tag/ pass you is?
Zayyy

2. Your relationship with her is?
Geng curi durian

3. Your five impression of her?
- Handsome
- Jambang smart
- Misai lentik
- Badan tough
- Suara macho

4. The most memorable thing she had done for you?
Jap. Blank. Almaklumla finals.

5. The most memorable thing she had said to you?
Macam2. Ceh :p

6. If she become your lover you will?
Gay sial

7. If she become your lover, thing she has to improve on will be?
Jambang kena lg lebat. HAHA

8. If she become your enemy you will?
Cincang 14

9. If she become your enemy, the reason will be?
Idk

10. The most desired thing you would like to do for her now is?
Idk

11. Your overall impression of her is?
Someone fun to hang out with

12. How you think people around you will feel about you?
Bapak bising minah ni

13. The characters you love about yourself are?
Idk

14. On the contrary, the character you hate about yourself are?
Easy to forgive but hard to forget

15. The most ideal person you want to be is?
My dad

16. For people that care and like you, say something for them.
I love you man.


P/S : Esok exam Stats. Wish me luck! ;p

Tuesday, March 31, 2009

Esok exam.
Lusa exam.
Sabtu pn exam.

Malas malas.

..

Bila nk study?


Thursday, March 26, 2009

:'(

Nak bersara dari blogging.

Setelah bercuti panjang, kini aku kembali merepek di blog. Haha. Aku mcm dh lupa aku ada blog.
Oh wait. Aku sengaja buat2 lupa sbnrnya.

Byk benda jadi, smpi aku jd malas. Malas untuk cerita pape pun. Sama ade secara lisan, or even penulisan.

Dan sekarang pun, kemalasan kegedikan dan kehegeh-hegehan masih menguasai diri. Nak layan lagu. Ciao!

Eh BUDAK PANJANG, byk la hang punya peminat. Blog hang yaaa la famous, blog cheq ni style kaki jalan jaa :D


P/S : Asal aku gila layan lirik ni balik?

When i'm with you
I'll make every second count
Cause i miss you, whenever your not around
When i kiss you
I still get butterflies
Years from now
I'll make every second count
When I'm with you

Yeah we've had our ups and downs
But we've always worked them out
Babe am i ever glad we got this far now
Still i'm lying here tonight
Wishing i was by your side
Cause when i'm not there enough
Nothing feels right
So i'm coming back to show you that I'll love you the rest of my life


Friday, March 20, 2009

Tahik.

Manusia makin mcm dajal. Saling musnahkan hidup sendiri.
Manusia makin kurang berakal. Makin hilang kemanusiaan kendiri.


Tuesday, February 17, 2009

Valentines 09

We werent celebrating it.
We were just juggling with some fun, and chilling around mcm biasa.
So tak kira celebrate la kan? Kan? :p


It was fun (:
We went fr movie, HOUSE OF HORROR. Funfair. Dinner kat McD. Hehe. We went to Cube, Pure, and Aloha. And threw a surprise party fr Moyani. BEST GL AN WEH BIRTHDAY DIA TIME VALENTINES, phewwit. :DD


Muka peluh

Rumah Hantu :p

Azuwa & Atheerah ; McD

Pure

Happy Birthday Moyani!


Pheww. Wht a weekend. Anyways, it was nice seeing you girls again.
Arggh how I missed hanging around with bunch of girlfiriends.

Saturday, February 7, 2009

The Curious Case of Benjamin Button.

SEDIH DOH ! Lama dh tunggu keluar cite ni, tp Msia mmg almaklumnya terkenal dengan kehegeh-hegeh-an menayangkan movie di cinema. Cite tu agak slow aa dan ada masanya rs mcm nk gi recess dulu jap pastu baru smbung tengok.
Pape pn layan ah! Aku menangis serupa Shah bl tk dpt ngorat kak nurse! ( ERRRKK? )

Friday, February 6, 2009

Bodoh?

Aku bersetuju dengan pandangan penulis Muhammad Azli Shukri mengenai isu boikot produk KFC.


"
Manusia menjadi musuh dengan apa-apa yang tidak diketahuinya. "
Tersebut merupakan pepatah Arab. Bukan hadis nabi.
Tapi ya, banyak kebenaran yang dapat disingkap dari pepatah tersebut. Manusia skrg mudah memberi hukum tanpa usul periksa. MENGAPA? APA GUNA MINDA KALAU BUKAN UNTUK DIOLAH KEBIJAKSANAANNYA?

Isu
memboikot barang-barang tertentu yang jelas bersekongkol dengan Israel, mmg aku setuju ia dilaksanakan, tapi lakukan boikot tersebut dengan bijaksana dan berhikmah la doh. Bukan dengan membuta-tuli dasar main semberono atau berlandaskan kejahilan.
Umat Islam lemah kerana sifat ingin tahu yg terlalu rendah. Nk mencari ilmu pun kita malas, apatah lagi utk menggali jauh hal-hal kecil sebegini yg mampu memberikan impak besar pada umat sejagat. Kita lebih gemar mendengar khabar angin, drpd menyelidik sejauh mana kebenarannya. Percayalah, sedikit sebanyak kebodohan ini bakal membawa kita ke gaung kehancuran. Manusia bakal binasa jika akal tidak berlandaskan pemikiran yang benar. Aku bukan menuduh sesiapa, sbb aku juga bukan sempurna. Namun selagi aku masih mampu memaparkan apa yg benar, aku akan buat.

Isu memboikot restoran makanan segera KFC telah dilancarkan secara besar-besaran. Entahlah secara terancang, ataupun sekadar menjadi ikutan semata. Namun demikian, hal ini sedikit sebanyak mengundang rasa kecewa dalam kalangan pengurus-pengurus kanan KFC Holdings Berhad - dan sudah tentu juga bagi Pihak Tan Sri Muhammad Ali Hashim, CEO JCorp yang menguasai syarikat Kulim Berhad, dan pada masa yang sama, Kulim Berhad merupakan pemegang saham terbesar dalam KFC Holdings Berhad.

Kita, lebih gemar mendengar khabar angin, daripada meneliti realiti.Tidak ramai yang tahu betapa susah dan gigihnya kumpulan Tan Sri Muhammad Ali Hashim bertungkus-lumus untuk beberapa tahun, semata-mata mahu menguasai KFC Holdings daripada tangan orang lain. Keluar masuk mahkamah dan pelbagai lagi cabaran, demi memastikan
KFC Holdings menjadi milik orang Islam. Namun demikian, apabila kita malas untuk mencari kebenaran, maka yang kita peroleh adalah kejahilan. Dan apabila kejahilan yang kita sebarkan ia bukan sekadar membuka pintu fitnah, bahkan menunjukkan mentaliti umat Islam yang lebih mudah dipengaruhi oleh khabar angin daripada menyelidik terlebih dahulu sesuatu maklumat yang diterima.

Sejak akhir-akhir ini tersebar luas kempen untuk memboikot KFC di seluruh Malaysia, tidak kurang juga risalah yang bertaburan di masjid-masjid menyeru umat Islam Malaysia agar memboikot KFC Malaysia. Yang lebih malang, kempen boikot KFC yang penuh dengan fitnah ini datangnya daripada mulut mereka yang tahu hukum hakam agama bahkah bergelar Imam dan Ustaz. Padahalnya, mereka sendiri tanpa sedar menyokong rejim Ziones dengan menghisap rokok di kaki tangga masjid. Bukankah lebih molek dan baik jika lakukan kempen memboikot rokok? Tidakkah kita tahu rokok itu haram hukumnya? Membawa banyak fasad (kerosakan) ke atas tubuh badan manusia? Dan pelik apabila ada manusia yang menyuruh memboikot makanan yang halal tetapi berdiam diri tentang rokok? Mengapa sampai begitu jahilnya kita ini? Jika kita rasa bahawa kita tidak tahu, sama ada KFC Malaysia terlibat dalam menyalurkan royalti (bayaran cukai) kepada KFC Amerika Syarikat yang menyokong Israel, lebih baik kita diam. Jangan membawa fitnah ke sana ke mari, semata-mata kerana kita sendiri tidak berapa pasti maklumat tersebut dan hanya mendengar khabar angin.

KFC Malaysia hanya menggunakan jenama (brand) KFC semata-mata dan tidak membayar apa-apa cukai atau sebarang keuntungan kepada KFC induk di Amerika Syarikat. Cuma membayar yuran penggunaan jenama. KFC Malaysia adalah hak milik kita. Ia halal di makan tidak seperti rokok.

Menurut Pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim, ini semua adalah fitnah dan boleh menjejaskan pendapatan para pekerja di restoran-restoran KFC di seluruh Malaysia yang berjumlah 19 000 orang itu. Malah, rata-rata pekerjanya terdiri daripada orang Melayu-Islam. Jika para pemboikot itu sanggup menyediakan pekerjaan baharu kepada mereka, itu tiada masalah, silalah boikot. Tetapi malangnya, yang kita tahu hanya memboikot, apabila disuruh untuk menderma ke dalam tabung bantuan rakyat Palestin kita hanya sanggup masukkan RM 5 saja ke dalam peti derma di tepi pintu masjid. Sekarang, mari kita bertanya di manakah kita letakkan keutamaan jihad kita? Memboikot sebuah produk yang terbukti salah untuk diboikot atau menggandakan jumlah derma kita kepada rakyat Palestin?

Ditegaskan sekali lagi, tiada salah untuk memboikot - tetapi biar secara bijaksana, berhikmah dan berilmu. Pilih betul-betul produk yang jelas menyalurkan bantuan kepada Rejim Ziones tersebut, jangan main sedap boikot saja. Umat Islam mundur kerana kita ketepikan soal (bijaksana) sebab kita jarang baca al-Quran. Lantaran itu kita mudah diperkotak-katik oleh bangsa lain. Adalah lebih baik kita boikot semua jenama rokok. Jelas ia memudaratkan kesihatan, malah jenama syarikat-syarikat besar rokok antarabangsa belum tentu selamat daripada dikaitkan dengan negara Israel.

Oleh yang demikian, pergilah menjamu selera di restoran-restoran KFC, jangan ragu dan jangan gusar. Ia bukan sahaja halal, malah KFC Malaysia adalah milik orang Islam dan tidak terlibat dalam menyumbang wang atau royalti kepada negara Israel. Malah, ramai yang tidak tahu berapa juta ringgit yang telah didermakan oleh JCorp hasil keuntungan KFC kepada tabung rakyat Palestin. Semua ini memerlukan kita berhati-hati sebelum memboikot.

Renungkanlah. Ini bukan bertujuan untuk memerli sesiapa, mahupun menyakiti hati mereka yg bertanggungjawab. Namun sekadar ingin membuka luas pandangan, dan melebarkan jangkauan pemikiran.

Tuesday, February 3, 2009

Toyol Aku Gempak (TAG)

Di tag oleh si budak BAIK, yeah layan la kalau tak nnt takut dia emo almaklumla sejak rambut dh masuk kubur. Hahaha weh jgn marah doh :D:D:D *buat muka comel yg dh serupa reban ayam*



5 Fakta Tentang Diri :

- Gila ManUtd
- Bawak Sudoku merata
- Asyik create poems eventho br sikit yang brjaya dihntar dn diterima pihak publisher
- Bnci Maxis tp masih guna
- Gelak kuat gila dan suara pecah gegendang tlinga


5 Perkara Menakutkan Dlm Dunia :

- Hlg family
- Lupa tuhan
- Bodoh melampau
- Lupa diri
- Hlg tht blue book


5 Lagu Buat Masa Skrg :

- Sam Bradley's
- Sam Bradley's
- Sam Bradley's
- Sam Bradley's
- Sam Bradley's
*Dh nama pn tgh lyn CD dia*


5 Perkara Yg Slalu Disebut :

- Astaga
- Alhamdulillah
- Allahuakbar
- Assalamualaikum
- Amin
HAHAHAHAHAHA MMG YAAA LAAA SANGATTT :p


5 Perkara Yg Amat Bernilai :

- Nazrul Edgar
- Zuraidah Yusoff
- Jasmin & Ammar
- Bestfriends
- My car



5 Perkara Prtama Kali Dlm Hidupku :

- Masuk Beta Year
- Tk brsmgt utk lepak fr the 1st day bukak sem
- Accident
- Hostel *HAHAHA*
- Pergi cls scara unofficial :p
AH POYO POYO POYO


5 Blog Yg Nk Di-Tag :

Sekali skala tk nk tag sape2
XD


Monday, February 2, 2009

Warkah buat kalian yg dirindui.

Salam tersayang buat yg tersyg, Anakanda kini sedang bersila terkangkang di lantai bilik memandangkan internet point agak cacat, dan kerana itu juga anakanda tidak berkesempatan utk mengapprove serta mereply comment-comment durjana oleh rakan-rakan sekalian.
Bilik kelihatan okey, sebaik sahaja anakanda melangkah masuk petang tadi, aroma harum menyerbu lubang hidung. Mmg harum, bukan harum yg perli-perli. Kelihatannya roomate anakanda seorg yg sungguh pembersih, semestinya kontras dengan anakanda.
Ayahanda, terima kasih kerna menghantar anakanda, dan menyelesaikan segala jenis mcm urusan yg perlu diuruskan. Sesungguhnya MMU mmg pemalas tahap dewa gaban dengan berbagai jenis perkara yg telah diupgradekan dan telah menyukarkan urusan kita, namun Alhamdulillah akhirnya selesai juga segala urusan jual beli, eh urusan pertukaran kursus ijazah, dan kini anakanda kembali menuntut ilmu di Tembok Besar Negeri MELAKA. Semoga ayahanda selamat pulang ke rumah tangga, eh rumah kita, Amin.
Jam kini menunjukkan pukul 11.55 malam. Anakanda tidak keluar makan mlm dek kemalasan yang taksub untuk menukar baju dan membawa beg berjalan sana sini, maka anakanda memutuskan untuk duduk di bilik dan mengutus warkah berlagu pilu buat keluarga sambil mengenyangkan perut dengan Coldplay.
Anakanda telah berjumpa Syam si gadis yang amat dirindui dan kami telah menjerit memeluk dan meng-gelak sekuat hati utk beberapa jam yg lalu.
Apabila kembali berada di sini, anakanda sesungguhnya amat merindui teman-teman se-Foudation dahulu, Hana Maisarah Amira June Hanim Arena Azuwa Tek Mimi Nisa dan byk lg. Ke mana anakanda pergi, pasti ada kenangan yg mengimbau, terutamanya kenangan bersama Hana Amira Maisarah. WEY DTG LA SINI WEY TAK RINDU AKU KE DOH.
Tp semestinya, anakanda lebih lebih lebihhhh sgt merindui rumah. Bagaimana adinda Ammar? Masih belajar Bahasa Melayu kah? Haih selalu broken Malay. Bagaimana adinda Jasmin? Pasti kesepian di bilik tanpa anakanda bergelak hilai ketawa. Bagaimana bonda Mama? Semoga cepat sembuh. Bagaimana ayahanda Papa? Sudah sampaikah? Anakanda doakan yang terbaik buat kalian.
SUMPAH RS MCM NK BALIKKKK WEYYY MEMBER SEMUA PN DH BLAH CYBER HUWAAA RINDU SIAL DTG SINI BALIKKK!
Sekian, anakanda ingin berkabung diri dalam selimut dan berazam utk bangun subuh.


Thursday, January 29, 2009

Let the rain kiss you.



Lets dance under the rain.


Friday, January 23, 2009

Tendang Anak Gigi (TAG)

P/S : Dh siap buat ni dlm last week lg kot. Tp br ingt nk post. HAHAHA sbb tlupa, slama ni dok terperap as draft je!



Ada budak BAIK rambut PENDEK dh tag. Layan aa, boring ni tak bt apa. Ala Erik nanti2 aa layan kau pny TAG okeh! Hee.

Nk cuci mata pn takde yg hensem kt hosp ni.

Mama tgh rest. Td dh sembang sakan, gelak mcm lupa aku kt mana. Sumpah kesian gl patient lain :p Faham2 je la kn suara aku mmg perlahan hbs. Kalau bcakap mmg smpi nk kasi kedai hujung sana dgr.

Ni mmg takde tokoh nk jd nurse.
Nurse kena lemah. Eh, lemah lembut. Soft spoken. Hot *itu bonus* X)

Tengok. Aku mmg confirm2 fail la kn. So lupakan.
Doc laaagilaaa jauh sekali. Tgk darah pn mau pengsan. Blaja pn finance. Takde kena mengena. Ok blabla huarghhh boringnya ah jom ber-tag aa!


Okay, here’s the rule :

Use Google Image to search the answers to the questions below.
Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer.
After that tag 7 people.


– The age of next birthday –



Tu aa aisemen tahun ni UPSR doh!
*Nak lawan tukang tag aku yg kononnya SPM sioddd tahun ni*


- Place i'd like to travel -



Aku suka pergi tempat tak ada org. Atau tempat yg sgt ramai org. Haha gl.

Tujuan sbnr nk melilau kt sini sbb alang2 boleh singgah gi bom jap salah sebijik rumah Bush ni.





- Fav place -



Aku rindukan tempat di mana kehijauan masih belum mati.
Di mana ketenangan masih teguh berdiri.
Dan di mana kicauan masih laju berlari.


- Fav food -



Aku bukan suka makan manusia. Mahupun bayi muda. *Ada ke bayi tua?*.

Haha. Spaghetti tu yangggg . . slurrpppp! Sng cite, mcm2 aku suka. Tu yg gemok tu. *Currently menyangap green grapes*


- Fav thing -



Harlan Coben, peh mmg terkencing aku kalau dpt semua buku dia!


- Nickname I had -




- Fav colour -



Warna apa yg tgh menyerlah dlm gambar ni? Aha thts my fav colour.
Eh. Yg kurg menyerlah tu pn aku suka.
Aahhh kira 2nd pny aa :p


- College major -



Aku suka duit, tu pasal amik Finance. Wakaka alasan pentipu.



- Name of my love -



Comel kan? Senang je bela.


- Bad habit -



Aku susah berhenti ckp.
Oh. Dgn mereka-mereka sj X)


- Wish list -



Sape bagi, mmg aku kahwin dgn kau!
HAHAHAHA. Aku mmg old-fashioned.

Mcm2 yg aku nak pdhl, tp tak larat nak meng-Google hahaha *dasar pemalas*.



- Tag 7 ppl -

Malas nk link kan.
Tadda ; HAM, Erik, Lisa, Shahrul, PoisonFlower, Chuel, Jessy.



Thursday, January 22, 2009

Mencarut di subuh hari.

Kedengaran gemersik tasbih,
Bermukim di sudut cadar putih,
Aku menghembus segala jerih,
Memeluk kenikmatan yang diraih,
Dan mencium aroma kasih.

Di balik kesepian wad usang,
Aku mengisi kecerdikan yang kurang,
Menyuluh kegelapan yang terang.

Kata-kata itu bukan ukuran,
Cita itu tiada batasan,
Kalau mampu aku ukirkan,
Senyummu pastinya di pentas karyawan.

Usah lancang mengorak bicara,
Jikalau tiada mengerti rasa,
Jangan tubuh kasar bersuara,
Kiranya akhlak angkuh memelihara.

Peluru hujahmu berderum cergas,
Setiap saat, takkan pernah aku cantas,
Moga merasa panas,
Akan ketajaman akal yang tangkas,
Moga aku lemas,
Dalam lautan sindiran penuh bernas,
Masa, mengapa menghakis pantas?

Aku ingin kembali,
Dihujani tohmahan murni,
Kembali memiliki sesuatu yang pasti,
Kembali merenung keheningan pagi,
Kembali memangku kedamaian hakiki.


Hak cipta terpelihara,
Juliana N. Edgar



Hahaha siapa faham ke-merepek-an ni, mmg aku tabik springgg!

Wednesday, January 21, 2009

Sisipan lewat malam Pt.2

Berseorangan dalam wad.
Patient lain semua ada, tapi semua pun dah tido. Aku je yg masih tak dapat lelapkan mata.

Seharian di hosp buat aku menilai.
Merenung.
Dan mencermin diri.


Kematian itu pasti.


Di luar sana, semua berlumba mengejar segalanya.
Bekerja tak kira masa, penat itu tiada makna.
Tamak adalah raja. Haloba bertakhta.

Tiada istilah mengalah, tiada istilah lelah.


Namun bila badan mula sakit, sendi mula perit,
maka batin mula menjerit.
Keinsafan mula hadir, kesedaran mula terzahir.


Tikar sembahyang mula dibentang, kekerdilan mula datang.
Akal bongkak mula sujud, hidup mula penuh hudud.
Manusia mula kenal tuhan, mula mencerna ajaran.
Agama yg dulunya sekadar luaran, kini mula menjadi pegangan.
Keluarga yang dulunya sekadar sandaran, kini pemancar harapan.


Aku sedar, manusia berubah. Aku.. aku harap aku tak.
Berubah lebih baik, yeah siapa taknak. Cuma harapnya,
jangan lah aku lupa family.
Lupa kawan.
Dan paling penting,
lupa diri.


Cakap memang senang. Masa depan, tiada siapa yg mampu meneka. . Namun sungguh. Semakin pemikiran melebar, semakin ketakutan tersebar.
Takut akan kesenangan yang mampu melalaikan.
Takut. Akan kegirangan yang mampu menyesatkan.

Takut. . akan kehidupan yang mampu mematikan.

Seharian di hosp. (Hosp tu HOSPITAL ya Hana Banana ) :p

Lama sial tak online.
Tak bernafsu untuk meniduri Internet. Ceh

Operation mama dah habis. Now masih dlm ICU, doc just nak pantau. Lepas ni kalau dah ok, masuk wad biasa balik.
Peh rasa pelik bila tak dengar suara mama dalam sehari.

Takde idea nak mencarut apa.
Hmm. Tengok sekeliling. Boring, boring, boring. Nurse cun2, tapi tak menggoda. Aku dah murtad dr jd lesbian.
..Thirsty. Nk gi kafe jap. Ciao.

Wednesday, January 14, 2009

Changeling ; awww touching.

Based on the true story.

This movie is inspired by true events that took place in 1920s Los Angeles. *Mannn dah lama gl*.


On March 10, 1928, Walter Collins, 9 y/o son to Christine Collins, mysteriously disappears.

This is a riveting story of one mother's courage to find her lost son.


Well you see, it would take me like forever to tell you the whole thing about this kidnapped little boy, hehe so to make it short,
below are the historical coverage of the true story behind the Changeling
in the Lost Angeles Times Archives. *Org malas pny kerja* :p



Kidnapping Tale

Police Widen Hunt

New Kidnapping Clew

Boy Identifies

Collins Boy Facing Quiz

Lad Returned

Kidnapping Baffles

Puzzle Grows

Collins Youth

Folsom Felon


TO FIND HER SON, SHE DID WHAT NO ONE ELSE DARED


Tuesday, January 13, 2009

Jakun belajar drive

Ok so here goes the shame shame punya story. Haha. Tadi keluar dengan mom and Jasmin. Hantar Ammar pergi tuition, then nak gi balun KFC hehe. Memula ingat nak drive, but then macam tak berapa nak berani, malam punya pasal, gelappp so macam kurang confident aa. Ok so hantar Ammar dah, pergi KFC dah, balik sudah, layan 90210 sudah,
10 minit before 10, ikut la mama gi ambik Ammar.

Mama tanya ; "Nak try drive?"
*Ok aku sebenarnya baru dapat lesen. Baru last week pass test. Parents bagi Kembara. Tak pernah drive mlm punya psl, so agak cuak. Baru dpt lesen punya psl, so agak excited.
Fikir punya fikir, ahh try je la.

Drive drive, lalu main gate. Patutnya aku slow down, kira mcm angkat tgn aa sikit kat pak guard, dia dah tunggu situ bukak gate. Tapi angkat clutch, nak tekan minyak, clumsy punya psl, terus ter-over tekan minyak so vrooommm aku meluncur keluar.
*Ceh meluncur konon, aku guna Kembara je pun*.

Sepanjang pemanduan menuju tempat tuition Ammar, *ayat skema mcm karangan jap*
aku drive agak gelabah aa, kejap2 camni, kejap2 camtu. Sampai tempat tuition, Ammar buat muka terkejut yg tak brp nk jadi, tanya knp aku drive. *Konon2 tak percaya*
Drive la aku sampai balik rumah. Gelak toksah cakap, dlm kereta tu memanjang semua pun gelakkan aku drive punya kabut.
Alah asal kan sampai. Biar lambat, asal selamat apa.
*Padahal dulu bila kwn drive aku jugak membebel suruh laju lg*.
Alkisahnya ;
ini budak baru belajar,
confirm2 la belum pakar X)

Cost of life.

Here comes a story about a woman called Roberta Nikakis, who lost her 29-year-old son Alex in a Sydney Harbour boat collision.
Alex had previously registered himself as an organ donor, and his grieving mum said: "Some lucky person now has the biggest heart in the universe."
Awwwhhh. :/ Isn't that exactly what you would want to say about someone you deeply loved?


Another touching one comes from Stacey Lambert to the partner and two young sons she lost in a triple drowning incident at Tathra on the South Coast.
"Tell me what I'm here for," she pleaded, "tell me what you want me to do."


Yo people,
empathise with Carmel Calvi, whose daughter was one of six young people killed in Mildura by a car whose driver was later acquitted of culpable driving.
"It doesn't make sense to me that someone can get seven years for killing six people," she said. "It makes life a bit worthless."


And, mannnn.
I bet this would definitely be the most astonishing quote came from a Queensland woman, Karen Lee Cooper, who stabbed her partner to death after he objected to her taste in music.
"I mean, who the hell doesn't like Bruce Springsteen, for God's sake? I just picked up a knife and I went 'boom'," she said.


Few Australians can coat their tongues in vitriol to such caustic effect as Paul Keating.
Contemplating the death from cancer of one of his least favourite journalists, he said: "In a long public life I have made it a rule never to speak ill of the dead; to not criticise someone who can no longer respond to the criticism. I am going to break that rule in the case of Paddy McGuinness."

Kian hilang . .

Aku ingin pergi. Pergi mencerna sesuatu yang baru.

Dunia baru.

Mengembara merentas masa. Melayari keindahan bersama.

Ya. Aku kepingin semua itu.

Bernafas penuh bebas.
Bersuara penuh rasa.
Berfikir penuh tegas.
Berdiri penuh sasa.

Mampukah?

Berputar laju tanpa batas. Berbisik halus penuh tangkas.

Manusia, kian hilang pedoman. Pendapat, kian hilang pandangan.

Setiap bicara penuh gah, setiap bait disulami helah.

Kata-kata kian berbenangkan dusta.

Kembali lah ke asal yang asli. Kembali lah menyuci diri.

Jangan hebat menyanjung nun sana, sedangkan mereka sekadar bersandiwara.
Ungguli dunia, teraju segala.

Aku ingin hidup yang jitu. Aku ingin suasana membiru.

Ketenangan, kapan kah kau milik ku?

Monday, January 12, 2009

POSER ; by Chuel :p

1. Anda rasa anda hot?
Tak hot. Tak cool. Am COLD ; aku kan cukup tak berperasaan.
HAHA


2. Upload gambar kegemaran anda.





3. Kenapa anda suka gambar ini?
Lagi mau tanya ka XD


4. Bila kali terakhir makan pizza?
Esok.


5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Violet Hill


6. Apa yang sedang anda buat selain dari selesaikan tag ini?
Bertelur.


7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
Jue, Jojo, Shana, Juliana. Apa lagi aku expect.


8. Tag lagi 6 orang.
Tak nak.

Thnks yo Chuel !


Saturday, January 10, 2009

Sisipan lewat malam

Dulu, aku suka kawan. Ikut la perangai kau macam mana pun.
Janji satu kepala, kamcinggg. Aku sentiasa suka kawan.
Hari ni lepak dengan geng A, esok movie dengan geng B,
hari ni lunch dengan budak baik nerd semua, esok bowling dengan spesies gelak vol up habis.
Konklusinya, tak kisah kau bertudung ke, seksi maut ke, alim habis, non muslim,
family bermasalah, kaya, miskin, gedik, gay, blablabla ;
asal kau ok aku ok, kita pn okayyyyy.

Kawan. .

Tapi tu dulu. Sekarang entah apa masalah otak.
Aku dah macam benci manusia. Lebih selesa duduk sorang2, on laptop, taip merapu.
Mic Word dah jadi bestfriend baru. Memanjang aku save dalam file, tanpa sebarang sebab yg pasti.
Diari lappy, coretan diri, segalanya menjadi tatapan hati. Sepanjang aku cuti, aku sedar akan banyak benda yg sepatutnya aku telah lama sedar.

Aku rasa nak menjerit. Luahkan semua. Mungkin pd dunia. Mungkin pd manusia yang kian hari kian lupa diri. Mungkin pd mereka yang telah pun ego kuasai. Dan mungkin juga pd diri sendiri, atas kesamaran jati diri.

Semua berlumba mengejar populariti, mengejar keselesaan pergaulan diri, mengejar puncak hari ini. Baik dalam kehidupan realiti, mahupun fantasi, aku tidak kenal sesiapa lagi. Rapuhnya hak asasi, runtuhnya nilai kendiri.

Aku semakin tidak kenal siapa kawan dan siapa lawan. Mereka yang sentiasa aku sayang, selamanya aku sayang. Mungkin seorang dua, dah jauh berubah, namun selamanya aku ingat, mereka pernah menjadi antara yang terbaik dalam hidup.

Aku tak tahu, dan mungkin tak pernah tahu, sebolehnya tak ingin tahu. Setiap integriti, apakah wajar atau tidak. Setiap cela, apakah hina atau tidak.

Pemikiran berterusan, imaginasi berlanjutan. Apakah cahaya dan mentari masih tegar berpacaran?

Sunday, January 4, 2009

3rd of Jan - Linus's wedding.

Linus and Eileen got married. My family and I arrived PJ around 11 something, and by the time we arrived Mummy's home (Mummy is my GRANDmother, nt my mother XD) it's almost twelve I guess. We couldnt be there any earlier bcause my dad just got back from Banding on the 3rd. The young happily married couple just got back from the church, not long after us, along with other family members, and guests too. So we had lunch together, and aftr a few hours, everyone went back home to get some sleep, and prepare fr the night's function.
My fav taiko *Check out his shirt yo* HAHA
Of course, Linus and Eileen didnt rest, fr they're juggling around with all the excitement of experiencing their big day. By 4 something in the evening, the hairdresser, wedding make-up artist, came to get Eileen beautifully prepared.
Mandi dan mandi, by 5pm aku start bersiap, haha aku pulak lebih2 kalah pengantin XD. Nahh. Guests shud be there by 7.30pm, but meeee myself and I, haveee to be there by 6. Haha. Have to help Andrea with the seating arrangement.
So by 6.10 we're there, positioning the table number in order, and hold the list of names fr each table.
Approximately there's 48 tables, fr 480-500 guests. And they have to be seated according to the coordination. Lucky me, I got the first table. Haha ala it's my uncle maa who's getting married. So my family, Fintan's, and Juliet's, are on table no 1. Mummy sat at the main table, along with the bride and groom.
By the time tetamu semua sampai, ada yang siap mcm tak puas hati pulak dpt meja blkg2 sikit. Amboi, takkan nk bagi meja betul2 dpn pentas kot X)
Gl lah, before majlis tu start lg pn kaki dh hbs sakit2, mana tak nya, jalan ke hulu ke hilir tunjuk kan table masing2. Been doing it fr almost 2 hours kot. Ok maybe 1 hour plus plus la. Anyhow, by 8.30 the ceremony started. The couple walked in, diiringi muzik siod gempak doh *damn i loveee the deejay* haha. Then comes the speech by my father, as the eldest brother of Linus. Next, Prem giving the toast. Champagne timeeee. Oh and potong kek, wajib XD Toast Some of the performances Proposal *wink* Haha Linus tunjuk cara propose Eileen to marry him, atas pmintaan ramai ;) Dance bebeh Lots more, but cudnt really tell it all here. Sweet memories take like forever to be talk about, but need just a second to be thought of ;) Ok crapping. Short way of saying, ItWasDefinitelyABlastIndeed :D Aww I missed them already. All the best fr Linus and Eileen. Next wud be, hmm my guess, wud be you Suren? X) Ending ceremony dh jd mcm clubbing, haha even Mummy joined, menari yo mcm gila. Niceee job, deejayyy :DD