Tuesday, January 13, 2009

Jakun belajar drive

Ok so here goes the shame shame punya story. Haha. Tadi keluar dengan mom and Jasmin. Hantar Ammar pergi tuition, then nak gi balun KFC hehe. Memula ingat nak drive, but then macam tak berapa nak berani, malam punya pasal, gelappp so macam kurang confident aa. Ok so hantar Ammar dah, pergi KFC dah, balik sudah, layan 90210 sudah,
10 minit before 10, ikut la mama gi ambik Ammar.

Mama tanya ; "Nak try drive?"
*Ok aku sebenarnya baru dapat lesen. Baru last week pass test. Parents bagi Kembara. Tak pernah drive mlm punya psl, so agak cuak. Baru dpt lesen punya psl, so agak excited.
Fikir punya fikir, ahh try je la.

Drive drive, lalu main gate. Patutnya aku slow down, kira mcm angkat tgn aa sikit kat pak guard, dia dah tunggu situ bukak gate. Tapi angkat clutch, nak tekan minyak, clumsy punya psl, terus ter-over tekan minyak so vrooommm aku meluncur keluar.
*Ceh meluncur konon, aku guna Kembara je pun*.

Sepanjang pemanduan menuju tempat tuition Ammar, *ayat skema mcm karangan jap*
aku drive agak gelabah aa, kejap2 camni, kejap2 camtu. Sampai tempat tuition, Ammar buat muka terkejut yg tak brp nk jadi, tanya knp aku drive. *Konon2 tak percaya*
Drive la aku sampai balik rumah. Gelak toksah cakap, dlm kereta tu memanjang semua pun gelakkan aku drive punya kabut.
Alah asal kan sampai. Biar lambat, asal selamat apa.
*Padahal dulu bila kwn drive aku jugak membebel suruh laju lg*.
Alkisahnya ;
ini budak baru belajar,
confirm2 la belum pakar X)

15 comments:

kuzaf said...

hahahhahaaa i jgkla tukg drive u

budak jahat said...

hehe orait la tu first timer pun da boleh meluncur! kudos! ;)

Poison Flower said...

xpe. nnt gua dah pkai ferrari, gua ajar lu bawa ok? hehe. nice try hehe

Juliana Edgar said...

Byk laaa kn Kuzaf, you drive pn kemut lembab je. HAHAHA

Meluncur tu, dlm erti kata lain, HILANG KAWALAN ahaha.

Wallamak Ferrari tuhhh!

chentakatakata said...

babe.ok lah . first try dah meluncur. we all first try kete tak penah meluncur.
btw,jangan takod2 okkkayyyy.
ley i tumpang jenjalan nnt :)

Juliana Edgar said...

Haha. Ni kes meluncur yg hlg kawalan dh ni. Oh ok. I ckp blk ayat yg I ckp kt semua org ; kalau nk accident cpt, anda dialu-alukan naik kereta dgn saya X)
Hahahaha adoi Yun, trust me, you wudnt want me to drive!

. Iwan .™ said...

wah , hebat betul bole meluncur pakai kembara . bukan semua bole tau tak ? . ngahaha

chuel said...

aaaaaaaaaaaaahahahhahahahhahahahahhahahaha...

Juliana Edgar said...

Hahaha semua pn perli! Tw aa Kembara!

hana said...

woahh.. apa lagi mai turun kl bawa i jln2! cepatt! haha

Juliana Edgar said...

Hana you nk next sem nnt semua kt Cyber, you kt hosp ke?
Kukikuki *gelak gedik*

hana said...

hosp tu ape? hospital ke?
hahaha..

Juliana Edgar said...

You jgn smpi I mengamok mcm nk ngamok kt mmu tuh!

hana said...

i serius ni hosp tu hospital kn kn kn? hahaha

Juliana Edgar said...

HAHAHA grr! Knapa weh? You tesengih mcm kerang busuk. Ada pape cite ke psl tht word weh Hananana cpt habaq mai!