Wednesday, November 26, 2008

Spirit of the coin

Ouijaboard

Spirit of the coin. Dulu mcm heboh jap game ni. Time tu pn mcm jakun aa tringin nk try main. Konon berani habis aa tak pcaya hantu merepek semua tuh.

Dan alkisahnya. . Teringt balik dulu time form 4, kat hostel kn tgh bosannn gila taktau nk bt apa dh tv pn takde, hp lg aa harapannn. So kena bt benda mgarut sikit aa nk bg hlg boring. Memula sembang kosong. Dh nk tgh mlm tp semua pn tak reti nk tido. Esok mula la kang tersengguk sengguk dlm kls, time Add Math especially, haha ;)

Dr sembang merepek, masuk bab cerita hantu. Pastu keluar la topik game nie.
Spirit of the coin.
Ada sorang ni, M *bkn nama sbnr* mgaku pernah main, pastu mcm tnjuk eksyen sikit aa, siap kata game ni tadahalla, bkn ada hantu apa sgt pn. Smakin lebar ceritanya, smakin ramai plak yg mcm berminat nk cuba main. Tuptup dtg mana entah Ouijaboard tu, M yg konon expert main tu aa yg bagi. Kena guna 7 lilin jugak, so ada la yg korek almari sana sini dpt la 7 lilin.

Pastu dia explain mcm mn main. *Takleh cerita nnt ada yg nk cuba main :p* Blabla. Dh siap semua, bermula la aktiviti 'menyeru'. Waktu tu angin mmg kencang aa maybe sbb malam2 kot, pergh gl sejukkk. Kali ke3 kena seru, dtg la 'spirit' tu wallaweh mcm sial rs spooky gilaaaa. Aku tak main, was2 kot2 syirik plus takut 'benda' tu nnt rasuk ke apa, maka jd pemerhati aje. Yg main cuma 4 org aa ; M, H, A, dan F. Bl dh smpi roh tu diorg pn tny soalan mcm2 and semua nya 'dia' jwb *eventho taktau aa betol ke tak*. Kukik kukik gelak, kukik kukik gelak penat dh la pastu. So diorg suruh 'benda' tu balik. And hereeeeeee comes the problem
bl 'benda' tu taknak balik!

Ok memula diorg relax lg, just ulang tny mintak 'dia' balik but then bl dh brp kali mintak balik pn 'benda' tu takmau jgk, in the end semua pn stuck dlm tht game. A *bukan nama sebenar* dh mcm nk mnangis. Yg si H plak dh bpeluh peluh mana taknya sbb 'benda' tu mcm suka dia.

Kitorg lg 3 org ( aku, Y, dan Z ) yg tukang tgok je pn mcm mgelabah taktau nk bt apa. Bc ayat Kursi, Yasin, segala mcm ayat yg tlintas kt kpala tp 'dia' makin mganas plak, dh rasuk si F. 'Benda' tu mcm berpindah dr satu bdn masuk bdn lain so keadaan jd mcm kelam kabut sbb skjp si A mjerit, skjp si H tu yg mracau, skjp si M plak yg mengilai tak tentu hala. Semuanya sbb 'dia' pindah masuk semua badan.

Aku ngan Y pn nk pergi panggil warden. Si Z plak taknak tunggu sorang2 kt dorm, takut dgn diorg yg lg 4 org tu. Kiotrang suruh dia panggil bdk dorm sbelah ajak tman, tp dia ttap taknak so last2, aku tggu kt dorm while Y dan Z kena g panggil warden sbb takde sape nk tunggu kt dorm tu sorang2. Waktu aku tgh tunggu, dtgla beberapa pgwas senior, nk check apasal dgr bunyi org mgilai menjerit mcm histeria. Time tu berkerumun bdak2 lain kt koridor ngan balkoni. Aku pn ketar gl nk mati tp bc jgk Yasin ngan Kursi ulang2 byk kali, takut pny psl.

Dtg warden, ustaz semua tu, diorg baca2, sembur air, picit ibu jari kaki, bawak garam, dan segala mcm perkara dilakukan nk pulihkan balik diorg 4 org. Alhamdulillah dlm pukul 1 lebih mcm tu diorg ok balik tp kitorg yg lain tak berani nk tidur sebilik ngan diorg 4 org so cikgu asingkan diorng tido tmpt lain, kitorg plak bole g tido share katil ngan sape2 kalau nk. In the end mmg sah2 semua mlompat g share katil aa semua pn tak brani nk tido sorang2.

Esoknya semmgnyaaaa kami kna bebel habis sbb main game gl. Adat aa. Time lepak kt surau, senior yg smlm ada dtg dorm tu, sembang ngan kitorg. Tny keadaan diorg 4 org. *Masih dlm wad, tak pulih lg dr rs tkejut*. Sembang2, diorg pn cerita. Rupanya dulu ada kes budak kt hostel tu main game ni. Lima org main. Sorang mninggal. Main dkt 2-3 jam jgk, lama gl. Bl suruh balik, 'dia' taknak. Yg sorang budak ni terus tarik je jari dia dr syiling tu. Time tu yg lain semua start histeria. 'Benda' tu marah sbb budak tu main blah je. Diorg mracau lama gl. Diorang 5 org kna kuarantin. Tuptup esoknya sorang mati, time g toilet dia terjun dr koridor tepi.

Dgr je cerita tu mmg meremang gl bulu roma terus tak berani nk bt ape dh, dan dan g amik Al-Quran terus. Kitorg ingt senior tu sj nk memain kenakan kitorg. Rupanya tak lama lps tu kitorg dpt tahu tu kisah benar. Lagilaaaaa takut lps tu terus tak brani nk bjaga mlm. Tp kejap je. Lps tu kitorg buat aktiviti tgh mlm balik XD

8 comments:

Shahrul Azry said...

uish ni msti kes tgk citer histeria :P
2 menjerit :P

Juliana Edgar said...

Haha cite histeria apa nyaaa takde kena mgena pn ngan game ni.

Shahrul Azry said...

apsl u asyik post bende yg seram je??
kene rasuk ape?? :P

e x a said...

haha..cm dlm vedio clip dlm youtube 2..mnarik2.. cm nk tery plak..tp xnk join..nk try tgok real..haha..(bjet brani je)

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

wonder who this is?...

bella said...

best citer ni. mcm cite 'histeria' la pulak . . cuma aktiviti ouija~ ni laen dgn aktiviti dlm cte uh. haha . XD

AMIRAWR ! said...

fuhh, seram meram.
you pernah experience benda cmgini.

boleh buat movie ni.
:B

Juliana Edgar said...

Amira serba tau, you kn ketua Pink Girls
HAHAHAHA XD