Tuesday, September 9, 2008

National Service 2008 - White Resort

15th June, Sunday - Registration day.
I went to PISA, the international sports arena to register my name under Kem White Resort. From there, I waved my family the last goodbye ( celamak sentimental ) , then naik bas which drove us directly to the camp. Sampai je sana, kitorang pegi Genting ( Main Hall ) , register our name, check kesihatan, and dpt kan no dorm. I was placed in Black Hawk at first. Ada 4 skuadron ; Hornet, Fulchrum, Sukhoi, and Black Hawk.
Black Hawk's been represented by green colour. Teringat Hana tetibe, her fav colour maa. *
Wink*
Aku masuk dorm B. Hawk, from there I met Ruby, Ain and another chinese girl which err aku lupa jap sape nama dia. Tak lama afterwards, masuk pulak one Malay girl. Die amik katil next to mine. She's Farah, from KL. Psst, cun weh XD Sembang dan sembanggg, sumpah die open minded gila, and kinda laser, HAHA tp syiok ah borak.
Ptg tu kena gather kat Genting, and I was shocked once i found out Im the only person tak pakai tudung time tu. Damn malu XD Fine lar, aku pakai tudung kt kem pasnie. Semua skuadron kena rombak balek, sbb amount of members tak konsisten. So aku dh kena tukar masuk
Hornet pulak, which is represented by MY fav colour, red :D And aku dipilih jd ketua keseluruhan/penghulu. Mati mati aku meraung mcm org gila kata tak nak. Nsib baik coach reconsider, so dia suruh aku jd ketua skuadron je. Yg nie mmg takde can nak escape, fine whtever. I'll create problems yg mbolehkan aku lucut dr jd ketua, itu azam aku on the very first day kt NS. Haha. Leceh aa jd leader !

Since aku dh tukar masuk Hornet, aku kena tukar dorm jugak. Hornet ngan Fulchrum satu dorm, while Sukhoi ngan Black Hawk dorm sebelah. Farah tukar masuk Sukhoi, dpt sama ngan Siti, our new penghulu :S Dlm dorm baru, aku kenal Shida je, Ketua Fulchrum. So memanjang berkepit ngan die aa, and Farah si budak kecik tu sekali. Siti pn slalu interframe, HAHA.


3 days later ;
Farah sakit. Pegi medical check up. Die kena balik, sbb asma makin teruk. Damn. Sumpah sedih. Dia yg plg aku ngam. Argh. Farah insisted to stay, tp doktor tak bg. Die tetap kna balik. ): Mlm tu packing sume brg. Die dtg lepak katil aku fr the very lst time.

The next morning ;
Ada ceramah. Jumpa Farah time subuh, and breakfast je. Then split up, kena duduk according to own skuadron. Time tgh ceramah, dtg dah van utk bawak Farah balik. Both of us cried bila peluk, gosh we've been friends like we've known each other fr yrs. Sumpah aku rindu kau nie ;(

Hmmphh rasa pelik bl takde budak kecik tu. But being busy with NS lama lama buat life jd biase balek. Aku makin rapat ngan Shida, Piko, Ain. Plus, 4 of us sama dorm. Siti was like asyik nk terasa la, ape la, sbb kitorang rpt 4 org je. Rs mcm tersisih aa. Err. No comment.

Activities
KKJ ; the very first activity tht wud have to be done by each skuadron, and the verrryy first time for our skuadron start bincang, kena list out our perjanjian la, buat bendera, ect. And ouh. Time nie la masing masing usha awek pakwe kan yus? HAHA
Wirawati Hornet /
anak-anak buah saya ;p


Hari Pemakaian Pangkat ;
Celamak Lim ngan Bob bajet serious ;p
Character Building Class ( CB ) ;
The first class was pretty boring at first. Lelama best. Aktiviti mcm budak budak, i loikeee ;)
p/s : Thts my fav chinese friend. Haha mesti tak jmpa.


Our first dinner gathering was during the closing night fr CB. There are 3 classes, and each class have to present any kind of performance. As fr my class, mcm mcm dh plan, tp tak jadi. In the end, kitorang buat persembahan tarian tradisional. Aku pulak yang kena uruskan persembahan tu. Damn semua jenis tarian tu aku mcm dh lupa kot, benda dah lama tak buat. But all of them insisted, so nak tak nak buat je aa. Gl last minute, tomorrow night nk perform, mlm nie baru nk pilih lagu. Gheez takut malu je naik pentas menari tunggang tbalik. But it wud be laaagiii malu if tak perform lnsg.
So mlm jumaat tu aku pilih lagu. Ajak Ain ngan Yus skali. Mcm mcm lagu dah try. Ade yg tlebih slow la, ade yg tlampau catchy la, haih tkut nnt other dancers tak boleh catch up. Kalau boleh nk Tari Tualang Tiga, tp lagu tu mmg menari lama. Last last pilih lagu Joget Pahang, simpleee je :D Aku buat steps mlm tu smpi 3 pagi. The next morning, pagi Sabtu, kitorang masuk kelas masing-masing. Perempuan ramai nak masuk, tp guys, ceh! Semua segan mengada taik spanzir aa. Konon tough guys dont dance la, poodahcit. HAHA XD Last-last, boleh amik 10 perempuan je menari, sbb ade 10 jantan je yg nk menari. Perghhh itu pn berpeluh ketiak nk pujuk those guys.
The line up dancers?
  • Angah & Wan
  • Syima & Amirul
  • Syahmi & I
  • Adilla & Aiman
  • Siti & Asri
  • Ida & Jan
  • Fiza & A'e
  • Ain & Bro
  • Ain & Mukhsin
  • Yus & Shafiq
All of us practice habis smpi ptg. Then decide costume sume. Mlm tu, at 8:00 pm, 20 of us semua pergi kelas, practice fr the very lst time HAHA cuakkk doh. Dlm 9 lebih mcm tu, kitorang naik perform. Perghhh it was a blast! Bkn aku ckp, those VIP ckp ahaha ;p and they gimme the credits fr being the coreographer. Plus, diorang mintak kitorang perform lg time TOH Yang Dipertua datang, which is around next week.
So kitorang practice, and baiki lagi our steps. Skrg, ramai pulak guys yg nk masuk. Smpi girls plak yg tak cukup. Tp tak dpt approve byk sgt, or else the stage wud be to crowded. So aku amik lg 4 je lelaki, and 4 perempuan. Kali nie chinese ngan indian pn berebut nak. Dulu punya susah nk ajak menari HAHA (:
Anyways, hari yang ditunggu itu tiba. Kali nie gila berdebar, sbb dh tukar steps yg lg susah. TOH dtg, kitorang perform, and he loved it. Die suka part ending, HAHA whtever ;) Those pictures? Kontroversi. WAKAKA. Video? Lagi aa, haha biarlah kenangan je.


Marching timeee ;
Cikgu Mad kawad ala ala Superman
Family's Day ;
Mamat brutal pn tangkap syahdu weh :P
Time game ni sumpah menitik air mata :S
especially those yg parents tak dpt dtg


berkayak ;)
and be-rakit ;))
TUDM ;
He's everybody's little brother ;)
Roy terkencing gayat takut nk turun. HAHA kiddinggg Roy. A good teammate of mine. Kuat main, byk ckp. Ngam aa haha :D
Tempur Tanpa Senjata ( TTS ) ;
Fazli, another good friend of mine. Nickname? Rosyam Nor, wuuu haha ;)
Flying Fox bebeh ;
Excited, teruja, semua ada. Above them all . . GAYAT !
Mannn. Gayat, gayat, dan gayattt.
Shida panik, haha ckp org, mcm la aku tak :S
Padang sasar - menembak ; We were given 30 live bullets. Perghhh sakit sakit bahu pakai M 16, but it was great memories indeed (: Penembak terbaik? Goes to Shafiq, ketua Fulchrum. Old folks home ( Penang) ;
Fav uncle of mine (:
Cheering up our grandmas ;D
Ppl, meet Ain (:
Yg tsengih sengih tu. Haha imy!
Those grandmas enjoyed watching their gelek inul HAHA
Kembara Halangan ;
Tarzan Swing. Most of the girls tak lepas, haha adat aa :DD
Cikgu Mutalib.
Sports Carnival ;
Sukhoi's supporters
The end of carnival.
Wirajaya ;
One whole day dlm hutan, perghhh. Ramai demam, including me haha ;D
Angkat Ooi Bee Bee
Malam Ambang Kemerdekaan ;
Even cikgu pun ikut some of our dancing steps XD
Malam Kesusasteraan dan Kebudayaan ;
By Black Hawk. Loved their acting, santaiii :D
Skuadron Hornet.

Sketsa : Bunga Emas
Pengarah : Nasuha Hamzah
Penyajak : Juliana Nazrul Edgar *keterpaksaan. kau aa nie Lie! *


Thumbs up to Fulchrum fr their creative ideas and hardwork.
p/s: Ramai terpikat tgk mr poetry from Fulchrum :B
And the winner is . . jeng jeng jenggg
Hornet/ Bunga Emas - 1st runner up.

The best poetry : Juliana N. Edgar * haha terkejuttt *


So hmm. Above are some of my stories. Or shall i say, sweet memories, tht i'd love to share. Well there's more, but trust me, panjanggg gilaa kalau nk ceritakan semua. And those controversial photos you've been asking fr? Aduyai tak kontroversi aa kalau letak kat sini, HAHA (: More to come. Depends on my mood of blogging, hee. Cheers.

3 comments:

kuzaf said...

lps kwd bile u tgk cermin mesti u dh mcm nk nangis tgk muka hitam dah. huahaha jk jue

adam said...

hahha kurang ajar kuzaf

E-jam said...

tarapprapparap bler jojo muler mnunjukkan kpakaran mnari. (serious x perli) =)